De afdeling Participatie & Stedelijke Zorg zorgt ervoor dat kwetsbare Rotterdammers de regie op hun eigen leven terug kunnen pakken, waardoor ze weer kunnen meedoen in de stad omdat ze een dak boven het hoofd hebben en een vast inkomen. Participatie en Stedelijke Zorg doet dit door, daar waar mogelijk, integraal naar de kwetsbare Rotterdammers te kijken vanuit de verschillende wetten en gemeentelijke taken die worden uitgevoerd. De afdeling heeft kennis van en ervaring met kwetsbare Rotterdammers zoals dak- en thuislozen, mensen met OGGZ-problematiek, nieuwkomers, ex-gedetineerden en slachtoffers van huiselijk geweld en mensenhandel.Werken voor de gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Die bekend staat als innovatief en internationaal. Een stad ook met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. In deze voorhoede werk jij, voor en samen met meer dan 620.000 Rotterdammers. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Wij bieden je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.
Het cluster Maatschappelijke Ontwikkeling stimuleert maximale ontplooiing van talent in een gezond lichaam. Daarbij gaan we uit van de kracht van de Rotterdammers, ook als zij niet op eigen benen kunnen staan. Het streven is dat iedereen zijn talent ontwikkelt, leert en/of werkt, maatschappelijk actief is als leren of werken niet kan en zorgt voor de eigen gezondheid. Sport, cultuur, onderwijs en basale zorg dragen daaraan bij. We bieden lichte ondersteuning als de omgeving die niet kan bieden. Of intensievere zorg waar echt noodzakelijk. Dat doen we in opdracht van het college en gebiedscommissies en samen met maatschappelijke partners.
Ben jij deze WMO adviseur met brede kennis van deze specifieke doelgroep?
Vanuit de afdeling Participatie & Stedelijke Zorg verzorgt de senior WMO adviseur Herindicatie & Beschermd Wonen Intramuraal (Herindicatie & BWI) de dienstverlening aan bijzondere doelgroepen: o.a. dak – en thuislozen, verslaafden, cliënten met een psychiatrische aandoening, probleemgezinnen en slachtoffers in de opvang na huiselijk geweld. Je werkt vanuit een integrale functie, regionaal, stedelijk en ketengericht. In samenwerking met de klant en instellingen wordt aan de hand van een vraag verheldering onderzocht wat de ondersteuningsbehoefte is en stelt hier voor een ondersteuningsarrangement op.
In dit proces verzorgt team Herindicaties & Beschermd Wonen Intramuraal de herindicaties van de intramurale AWBZ indicaties waarvan een overgangsrecht geldt van 5 jaar, de herindicaties afkomstig van afgegeven arrangementen van Centraal Onthaal en beoordeeld de toegang tot beschermd wonen.
Een belangrijk onderdeel hierbij is het bepalen van OGGZ problematiek, de hulpvraag en noodzaak.
Je bent voor ons de ideale kandidaat indien je in ieder geval een afgeronde Hbo opleiding hebt, richting MWD, SPH of SPV en aantoonbare goede kennis van OGGZ problematiek. Voorkeur gaat uit naar iemand met werkervaring uit het veld van de hulpverlening. Je bent in staat om een zorgvraag te herkennen maar kiest voor een integrale aanpak. En verder ben, heb en vind je
- het een uitdaging om weerstand weg te nemen en je bent prima in staat om samen te werken met diverse partijen en weegt conflicterende belangen af. En je bent een teamplayer
- de spil van het verwerken van WMO meldingen en vertaalt een WMO aanvraag naar een passende indicatie.
- recente en ruime ervaring in het onderhouden van cliënt contacten.
- gericht om de kwetsbare burger weer in eigen kracht te zetten, op eigen verantwoordelijkheden aan te spreken en zo zijn zelfredzaamheid te vergroten.
En heb je de volgende competenties
- een kei in gespreksvoering met een moeilijke doelgroep en je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
- resultaatgericht en bewaakt afhandelingstermijnen.
- een professional die hart heeft voor de stad en de kwetsbare bewoners
- houdt van structuur zonder de flexibiliteit te verliezen.
Wij bieden je een uiterst dynamische werkomgeving met bijna als vanzelfsprekend zeer maatschappelijk betrokken collega’s.
En een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt. Afhankelijk van onder andere jouw ervaring maximaal € 4.109,- (schaal 9) ( € 4.208,- nieuwe CAO gemeenten) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
Het betreft een functie voor de duur van een jaar.
En we bieden goede arbeidsvoorwaarden, o.a.:
- Een 36-urige werkweek met flexibele werktijden;
- Een ABP-keuzepensioen;
- Uitstekende verlofregelingen;
- Een aantrekkelijk opleidingsprogramma;
- Een individueel keuzebudget van 17,05%. Aan jou de keuze wat je met dit budget doet. Vakantiegeld? Een keer per jaar laten uitbetalen? Extra verlofuren? Het kan allemaal!
Meer inhoudelijke informatie opvragen én je sollicitatie kun je richten aan Sander Rokx, Teamleider, 06-10637336.
Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Gonda Engel, Recruiter, 06-12649800.
Belangstellenden die na de reactietermijn reageren, zullen niet meer in de selectieprocedure worden meegenomen.
Tot slot kunnen er voorafgaand aan een arbeidsvoorwaardengesprek referenties worden ingewonnen.
Waar ben jij van?
Ben jij van zorgen dat deze specifieke doelgroep de hulp krijgt die zij nodig hebben.