Zie jij kansen om onze infrastructuur veiliger, duurzamer en digitaal up-to-date te maken? Wil jij bijdragen aan de grootste onderhoudsopgave in onze geschiedenis? Stuwen, sluizen, beweegbare bruggen, tunnels en viaducten die in de jaren vijftig en zestig zijn gebouwd, zijn toe aan renovatie en/of vervanging. Wil jij hier een bijdrage aan leveren, dan gaan wij graag in gesprek met jou!
Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veiliger gaat maken
In deze rol kom je te werken in het tunnelteam in de regio Zuid-Nederland. Dit cluster voert het vast en variabel onderhoud uit van alle tunnels in Zuid-Nederland, Oost-Nederland en Zeeland. Als adviseur ben jij van meerwaarde bij dit onderhoud en het updaten van de technische installaties van de bedienings-, besturings- en bewakingssystemen.
Je werkt samen met verschillende technische disciplines, zoals werktuigbouw, civiel en elektrotechniek aan het onderhouden de renovatietrajecten aan de tunnels. Een renovatie is vaak nodig, omdat de software, hardware en technische systemen verouderd of niet meer toereikend zijn.
Aan jou de taak om samen met collega’s binnen het technisch team voor elk project in kaart te brengen wat de eisen en wensen zijn voor het nieuwe systeem. Wat moet het kunnen? Wie moet ermee kunnen werken? Aan welke kaders, technische- en veiligheidseisen moet het voldoen? Hiervan maak je een inventarisatie: een helder pakket met eisen en wensen. Dit vormt de basis voor de contract uitvraag of contractwijziging. In de uitvoeringsfase begeleid je op technisch vlak de aannemer bij de uitvoering van het prestatiecontract. Naast het regulier onderhoud, krijg je te maken met storingen en calamiteiten. Op dit moment bevinden beide projecten zich in de uitvoeringsfase.
Dit is waar jij voldoening uit haalt
Tijdens de uitvoeringsfase ben jij een technisch sparringpartner voor het bedrijf dat de aanbesteding gewonnen heeft. Je zorgt dat deze partij de juiste informatie heeft en je houdt in de gaten of de gewenste kwaliteit daadwerkelijk wordt geleverd. Dit doe je door het toetsen van documentatie en het uitvoeren van diverse testen. Soms komen er tijdens de uitvoering nieuwe vragen boven drijven. Hierbij geef jij technisch advies en/of schakel je andere specialisten in. Samen met alle betrokkenen kom je tot een duurzaam, betrouwbaar en veilig systeem waarmee de bedienaars en beheerders goed overweg kunnen.
Je werkt binnen het technisch team aan meerdere contracten. Je adviseert op basis van je inhoudelijke kennis en ziet bij alle projecten toe op de toepassing van de gestelde eisen rondom ontwerp, effecten en techniek. Je stelt kostenramingen, systeem- en vraagspecificaties op.
Ook beoordeel je onderhouds- en renovatievoorstellen van aannemers op kwaliteit en maakbaarheid en toets je de uitgevoerde werkzaamheden aan de contracteisen. Je legt resultaten vast in rapportages en beoordeelt oplever- en afleverdossiers. Signaleer je technische risico’s en afwijkingen? Dan kom je proactief met passende oplossingen. Uiteraard zorg je voor goede afstemming met onder meer de projectteamleden, de interne opdrachtgever en de markt.
Wat wij aan jou waarderen
Dankzij je oog voor innovatie draag je bij aan de verbetering van de landelijke kaders, werkwijzen en standaarden van technische werkprocessen. Je houdt samen met collega’s de kwaliteit en kennis van het vakgebied op peil. Hierbij ben je alert op nieuwe ontwikkelingen en technieken, en benut je actief jouw netwerk om kennis te delen en te verbreden.
Meer weten?
Wil je meer informatie over de vacature voordat je gaat solliciteren? Bel Arie Heefer, HRM coördinator afdeling techniek, via 06-21803576. Hij staat jou graag te woord.
Lees meer over IPM teams, werken in projecten binnen Rijkswaterstaat of bekijk hier de rol van industriële automatisering binnen Rijkswaterstaat.