Een vlotte doorstroom en veiligheid van het weg- en scheepvaartverkeer is 1 van de kerntaken van Rijkswaterstaat. Dynamisch verkeersmanagement installaties en openbare verlichting spelen hierin een belangrijke rol. Wil jij er graag voor zorgen dat deze installaties optimaal werken en betrouwbaar zijn? Lees dan snel verder!
Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veiliger gaat maken
Als adviseur dynamisch verkeersmanagement ben je betrokken in alle fasen van de projecten die langs de weg DVM- en OVL-installaties realiseren. Zo ben je betrokken bij het opstellen van vraagspecificaties voor de nieuwbouw en renovaties van droge infrastructuur. In de realisatiefase adviseer je over en toets je het ontwerpproces, ontwerpoplossingen en het te volgen test- en afnameproces. Je adviseert op basis van de landelijke kaders en wet- en regelgeving en stemt af met andere stakeholders zoals asset managers en project managers.
Je wordt ingezet in projecten van Rijkswaterstaat Grote Projecten & Onderhoud (GPO). Je bent daarbij aanspreekpunt voor de projectorganisatie, belanghebbenden en een gesprekspartner voor de opdrachtnemer binnen jouw vakgebied waar het om DVM- en OVL-installaties gaat.
Dit is waar jij voldoening uit haalt
In deze functie kun je je ’technische hart’ ophalen; vanuit jouw expertise denk je mee over kaderrichtlijnen voor objecten zoals bruggen en sluizen, ontwikkel je nieuwe werkwijzen en draag je bij aan de ontwikkeling van de kennis op jouw vakgebied binnen Rijkswaterstaat. Je werkt samen met anderen aan het realiseren van installaties. Daar ben je trots op. Je draagt bij aan het publieke belang van veiligheid en doorstroming van het wegennet. Daar haal jij je voldoening uit.
Wat wij aan jou waarderen
Je signaleert knelpunten, mogelijkheden en potentiële risico’s binnen het eigen aandachtsgebied en komt met alternatieve oplossingen. Daarbij zet je argumenten op het juiste moment in en houd rekening met belangen van anderen. Je toetst draagvlak voor eigen ideeën en beslissingen zowel binnen als buiten Rijkswaterstaat. Hierbij maak je gebruik van jouw netwerk(vaardigheden). Je maakt problemen bespreekbaar en oplossingen mogelijk.
Meer weten?
Wil jij voor je solliciteert eerst nog wat meer weten over de projecten waaraan je gaat werken? Of waar jij advies over gaat geven? Via de link naar onze website kom je bij een paar mooie, beeldbepalende voorbeelden!
Wil je weten hoe de baan er in de praktijk uit ziet? Of heb je vragen of de sfeer in het team of de afdeling? Bel dan met Caspar Voorberg, afdelingshoofd Installaties, via 06-51216562. Hij staat jou graag te woord!