Rijkswaterstaat zorgt voor droge voeten, voldoende schoon water, vlotte en veilige doorstroming op water, weg en betrouwbare, bruikbare informatie: ook tijdens een crisis. Dit vraagt om slagvaardig optreden, als één Rijkswaterstaat, in nauwe samenwerking met de crisispartners. Tijdens een crisis werkt Rijkswaterstaat anders dan tijdens het dagelijks werk. Benieuwd hoe jij hier een rol in kan spelen? Lees dan snel verder!
Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Onze infrastructuur wordt steeds intensiever benut. De kans op incidenten en crisis groeit daarmee ook. Daarnaast worden crises ingewikkelder en zijn ze onbekender van aard. Het is belangrijk dat Rijkswaterstaat (RWS) slagvaardig optreedt en daarmee de gevolgen voor de maatschappij zo beperkt mogelijk houdt, bijvoorbeeld tijdens de afhandeling van grote schade aan een waterkering, een tunnelbrand of een hack in een systeem. Onze nieuwe landelijk opererende crisisorganisatie zorgt hiervoor. Jij bent hierin als adviseur én accountmanager crisisbeheersing RWS Oost-Nederland een onmisbare schakel.
Crisismanagement binnen Rijkswaterstaat kent een gecentraliseerde structuur, waarbij jij in jouw rol als adviseur en accountmanager crisisbeheersing in regio Oost-Nederland voor de verbinding zorgt tussen de landelijke afdeling Crisismanagement en Rijkswaterstaat Oost-Nederland. Jij combineert bij deze afdeling het werk als accountmanager met het adviseurschap in de vakgroep Vakbekwaamheid. Daarmee zijn de lijnen kort en kan er snel geschakeld worden. Vanuit de afdeling wordt het crisisteam RWS ondersteund door het informatiemanagement vanuit het Crisis Informatie Centrum.
Dit is waar jij voldoening uit haalt
Jij bundelt vragen en wensen vanuit dit regionale onderdeel en belegt deze bij de vakgroepen van de centrale afdeling. Deze vakgroepen, Planvorming, Evaluatie, Vakbekwaamheid, Informatiemanagement en Crisiscommunicatie, zijn verantwoordelijk voor de voorbereiding op crisis voor heel Rijkswaterstaat. Ook zorg je voor een goede samenwerking met de crisispartners in Oost-Nederland en het tijdig kenbaar maken van hun capaciteitsbehoefte en inhoudelijke expertise, zodat de vakgroepen ook hier goed op in kunnen spelen. Denk hierbij aan het gezamenlijk trainen en oefenen of het evalueren van een crisis.
Je fungeert als projectleider en organiseert landelijke oefeningen Als adviseur binnen de landelijke afdeling Crisismanagement werk je voor de helft van je tijd in de vakgroep Vakbekwaamheid. Deze vakgroep is verantwoordelijk voor het opleiden, trainen en oefenen van de crisisrolhouders. Je werkt nauw samen met de vakgroep coördinator en ontwikkelt en voert zelfstandig vakbekwaamheidsprojecten uit. Daarnaast werk je nauw samen met externe bureaus. Je volgt de ontwikkelingen binnen het vakgebied van vakbekwaamheid nauwkeurig en past waar mogelijk innovaties toe.
Wat wij aan jou waarderen
Met je enthousiasme en overtuigingskracht verbind je partijen en medewerkers waardoor landelijke en regionale ontwikkelingen optimaal op elkaar worden afgestemd. Je hebt een heldere visie op beslissingen rondom crisismanagement, je signaleert kansen en creëert draagvlak bij het directieteam en het eigen onderdeel Oost-Nederland. Je communiceert duidelijk en stimuleert anderen dit ook te doen. Dankzij je stevige analytische vaardigheden en stressbestendigheid houd je altijd overzicht over je werk. Argumenten en stijl stem je af op de doelgroep door gebruik van logische en relevante argumenten. Je signaleert ontwikkelingen en omstandigheden die invloed hebben op het eigen werkterrein en last but not least weet je waar je de benodigde informatie vandaan moet halen en je kunt deze gestructureerd ordenen, gebruiken en presenteren.
Meer weten?
Ben je geïnteresseerd, maar wil je meer weten voordat je solliciteert? Dan staat Sophia Dingenouts, senior coördinerend adviseur crisismanagement, via 06-21834451 jou graag te woord.